L 3A 

meester Gery 

Onze klas L3A is een heel leuke plek,vol met fijne werkhoekjes waar we de aangename leermomenten opstapelen. In onze klas hebben alle klasgenootjes wel een vaste plaats, maar afhangend van het lesje, kunnen ze snel wisselen om optimaal te kunnen samenwerken of te werken op hun niveau. Dit is een zeer leerrijk proces waarbij de leerlingen via verschillende taken diverse functies opnemen. (voorbeeld: groepsleider, materiaalmeester,...) Het werken in groepjes gebeurt zeer frequent, zodat iedereen van elkaar kan leren. Elke leerling is immers uniek en het is de bedoeling om ieders potentieel volop te gebruiken en te ontwikkelen.

 

De klassikale instructies worden kort gehouden, waarop er ruim tijd volgt voor de zelfstandige verwerking door de leerlingen. Iedereen werkt op zijn/haar tempo en volgens zijn/haar mogelijkheden. Samen met onze SES-juf Lies probeer ik alle leerlingen de leerstof op hun manier te laten verwerven. Snelle leerlingen hebben een bakje met extra uitdagende opdrachten en leerlingen die hulp nodig hebben worden kort en vlug samengenomen om een helpende hand, al dan niet met materiaal, te bieden. Alle WO en muzische vorming lessen zijn geïntegreerd in onze taalmethode. Het hoekenwerk is een verrijking, waarbij de leerlingen al hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten. 

In onze klas wordt geleefd en de inbreng van de leerlingen is dan ook groot (ideetjes,actualiteit,...) 

Leren is immers een proces en ik vind het fijn om de talenten van de leerlingen aan te spreken, te waarderen en te stimuleren. Het relaas van onze levendige klas zie je evolueren via www.meestergery.be of in onze klas zelf. 

meester Gery

Contact 

© Copyright 2020 by BS FLORALIA. 

Tel: 02/771.59.71

Fax: 02/772.90.31

Email : directie@bsfloralia.be

Adres

BS Floralia Floraliënstraat 29 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe